מתכון השבוע שלי היה טארט לימון (פאי) כפול... מתכון סוף.. לאנשים שלא מסתדרים עם בצק לא כדאי להם לנסות... לי היו מלא מלא בעיות עם הבצק.. נעזרתי בסבתא שלי : )
הנה המתכון:
טארט לימון כפול
הנה המתכון:
טארט לימון כפול
תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ
רכיבים:לבצק½ 1 כוסות (210 גרם) קמח
1/3 כוס (70 גרם) סוכר
½ 1 חבילות (150 גרם) חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 חלמונים
1/3 כוס (70 גרם) סוכר
½ 1 חבילות (150 גרם) חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 חלמונים
למלית הלימוןקליפה מגוררת ומיץ מ 2 לימונים
4 ביצים
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
4 ביצים
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
לקרם הלימון
4 חלמונים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/3 כוס מיץ לימון
1 כף חמאה בטמפ' החדר
4 חלמונים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/3 כוס מיץ לימון
1 כף חמאה בטמפ' החדר
אופן הכנה:
1. הבצק : שמים בקערה (או בקערת מעבד מזון) את הקמח, הסוכר וקוביות החמאה ולשים עד שמתקבלים פירורים. מוסיפים את החלמונים ולשים רק עד שמתקבל בצק אחיד. מקמחים משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק. מרדדים את הבצק לעלה הגדול קצת מקוטר התבנית. מקמחים קלות את התבנית (אין צורך לשמן) ומעבירים אליה את הבצק. משטחים ומהדקים היטב לתחתית ושולי התבנית. מסירים שוליים מיותרים. מאחסנים את התבנית עם הבצק במקרר כשעה או במקפיא כ 20 דקות.
2. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות) ומשמנים את התבנית.
3. מלית הלימון : שמים את כל מרכיביה בקערת מערבל ומקציפים לקרם. יוצקים על הבצק ואופים 25-30 דקות, עד שהבצק מזהיב. מצננים כשעה.
4. קרם הלימון : ממלאים סיר במים עד למחציתו ומרתיחים. מניחים מעליו סיר נוסף ובו החלמונים, הסוכר ומיץ הלימון. מקציפים, תוך בישול על להבה בינונית, 5 דקות, עד שהקרם יציב. מסירים מהכיריים, מוסיפים את החמאה ומקציפים עד שהיא נמסה לגמרי. מסירים מהכיריים, מצננים לגמרי, מעבירים לשק זילוף בעל פיה עגולה וזולפים על המלית או מניחים תלוליות ממנו, בכף. מאחסנים במקרר עד להגשה.
1. הבצק : שמים בקערה (או בקערת מעבד מזון) את הקמח, הסוכר וקוביות החמאה ולשים עד שמתקבלים פירורים. מוסיפים את החלמונים ולשים רק עד שמתקבל בצק אחיד. מקמחים משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק. מרדדים את הבצק לעלה הגדול קצת מקוטר התבנית. מקמחים קלות את התבנית (אין צורך לשמן) ומעבירים אליה את הבצק. משטחים ומהדקים היטב לתחתית ושולי התבנית. מסירים שוליים מיותרים. מאחסנים את התבנית עם הבצק במקרר כשעה או במקפיא כ 20 דקות.
2. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות) ומשמנים את התבנית.
3. מלית הלימון : שמים את כל מרכיביה בקערת מערבל ומקציפים לקרם. יוצקים על הבצק ואופים 25-30 דקות, עד שהבצק מזהיב. מצננים כשעה.
4. קרם הלימון : ממלאים סיר במים עד למחציתו ומרתיחים. מניחים מעליו סיר נוסף ובו החלמונים, הסוכר ומיץ הלימון. מקציפים, תוך בישול על להבה בינונית, 5 דקות, עד שהקרם יציב. מסירים מהכיריים, מוסיפים את החמאה ומקציפים עד שהיא נמסה לגמרי. מסירים מהכיריים, מצננים לגמרי, מעבירים לשק זילוף בעל פיה עגולה וזולפים על המלית או מניחים תלוליות ממנו, בכף. מאחסנים במקרר עד להגשה.
הערות:
זמן הכנה : כשלוש שעות
דרגת קושי : מורכב
איך שומרים : עד יומיים במקרר
זמן הכנה : כשלוש שעות
דרגת קושי : מורכב
איך שומרים : עד יומיים במקרר
תהנו ! ! ! !
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה