לפני כמה פוסטים דיברתי על המפגש עם שכנה שלי ושהכנתי עוגה והיתי צריכה סודה לשתייה... אז הנה המתכון.. הבטחתי וקיימתי...
עוגת תפוחים ושוקולד צ'יפס
- זמן הכנה שעה
- זמן עבודה חצי שעה
- כשרות כשר חלבי
- רמת קושימתקדמים
- מרכיבים
- 1 כוס (200 מ"ל) שמן צמחי (רצוי קנולה)
- 1/2 1 כוסות סוכר + 3 כפות סוכר (330 גרם סה"כ)
- 2/3 1 כוסות קמח (235 גרם)
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 1 כפית אבקת אפייה (5 גרם)
- 1 כפית סודה לשתייה (5 גרם)
- 2 ביצים גדולות
- 4 תפוחים מזן גרני סמית', קלופים ומגוררים גס
- 100 גרם שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבניות.
2. שמים בקערת המערבל את השמן והסוכר ומערבלים כדקה. מוסיפים פנימה גם את הקמח, הקינמון, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבלים כדקה.
3. מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, ומערבלים עוד 4 דקות. מוסיפים את התפוחים והשוקולד צ'יפס ומערבלים עד שמתקבלת עיסה אחידה.
4. יוצקים את העיסה לתבניות. אופים כ־50 דקות, עד שקיסם הננעץ בלב העוגה יוצא יבש.
מצננים ומגישים.
2. שמים בקערת המערבל את השמן והסוכר ומערבלים כדקה. מוסיפים פנימה גם את הקמח, הקינמון, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבלים כדקה.
3. מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, ומערבלים עוד 4 דקות. מוסיפים את התפוחים והשוקולד צ'יפס ומערבלים עד שמתקבלת עיסה אחידה.
4. יוצקים את העיסה לתבניות. אופים כ־50 דקות, עד שקיסם הננעץ בלב העוגה יוצא יבש.
מצננים ומגישים.
תנסו בבית זה ממש קל ! לי אישית העוגה יצאה מדהים...
מקווה שנהניתם
שלכם ,בר
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה