שלום לכל קוראיי : )
היום אני אספר לכם על מה שקרה לי בשבוע הזה. כל המתכונים המוזכרים בפוסט יהיו בהמשך.
זה התחיל בכך שביקשתי מהשכנה שלי כפית סודה לשתייה לעוגה שלי, עוגת תפוחים ושוקולד. הלכתי אלייה והיא הייתה באמצע קריאה של מתכון : עוגת אוראו. היא שאלה אותי כמה שאלות על המתכון ועזרתי לה. אחרי כמה זמן היא שאלה אותי עם אני רוצה לעזור לה בהכנת העוגה וכמובן שרציתי להתנסות בהכנת מתכון חדש ולא מוכר אז הסכמתי ! אז הכנו את כל המצרכים והתחלנו לטחון במעבד מזון את חבילות האוראו ושמנו את הכל עם חמאה. עירבבנו ושיטחנו על תבנית עגולה את העיסה. הכנו את הקרם. שמנו את הקרם על השיכבה הראשונה והכנו עוד שיכבה של אוראו. הכנסנו למקפיא חיכינו שעה והעוגה מוכנה!
אז תראו מה אפשר לקבל ואיך אפשר להנות רק בזכות משהו שאתם צריכים מהשכן או מהשכנה.
אז אם רציתם כמה מתכונים שהוזכרו בטקסט? הנה הם :
____________________________________________________________________________________
עוגיות אוראו הן עוגיות הסנדביץ’ בשחור-לבן. הבחוץ שחור ומצטיין בטעם מתוק מאוד של עוגיות שרופות (בכוונה) והבפנים לבן ומצטיין בטעם עוד יותר מתוק. בסלנג אמריקאי "אוראו" פירושו כושי משתכנז – אולי שחור מבחוץ, אבל לבן ומתקתק מבפנים. אין ילד שלא מת על העוגיות האלה ונראה שהעוללים צודקים – הן באמת מופלאות. שימו לב שהגבינה במתכון היא גבינת שמנת. אפשר להשתמש בגבינת שמנת 5% (זה בהחלט עובד) אבל בהתחשב בתכולה הקלורית של יתר המרכיבים, זו תהיה צביעות.
החומרים הדרושים:
150 גרם ביסקוויטים עוגיות רגילים (כמו פתי-בר) בטעם שוקולד או וניל, מרוסקים
50 גרם חמאה מותכת
לתערובת:
חבילה וחצי שמנת מתוקה 32%
250 גרם גבינת שמנת
1 כוס סוכר
24 עוגיות אוריו (חבילה וחצי)
לציפוי:
חצי חבילה שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
150 גרם שוקולד מריר
היום אני אספר לכם על מה שקרה לי בשבוע הזה. כל המתכונים המוזכרים בפוסט יהיו בהמשך.
זה התחיל בכך שביקשתי מהשכנה שלי כפית סודה לשתייה לעוגה שלי, עוגת תפוחים ושוקולד. הלכתי אלייה והיא הייתה באמצע קריאה של מתכון : עוגת אוראו. היא שאלה אותי כמה שאלות על המתכון ועזרתי לה. אחרי כמה זמן היא שאלה אותי עם אני רוצה לעזור לה בהכנת העוגה וכמובן שרציתי להתנסות בהכנת מתכון חדש ולא מוכר אז הסכמתי ! אז הכנו את כל המצרכים והתחלנו לטחון במעבד מזון את חבילות האוראו ושמנו את הכל עם חמאה. עירבבנו ושיטחנו על תבנית עגולה את העיסה. הכנו את הקרם. שמנו את הקרם על השיכבה הראשונה והכנו עוד שיכבה של אוראו. הכנסנו למקפיא חיכינו שעה והעוגה מוכנה!
אז תראו מה אפשר לקבל ואיך אפשר להנות רק בזכות משהו שאתם צריכים מהשכן או מהשכנה.
אז אם רציתם כמה מתכונים שהוזכרו בטקסט? הנה הם :
____________________________________________________________________________________
עוגיות אוראו הן עוגיות הסנדביץ’ בשחור-לבן. הבחוץ שחור ומצטיין בטעם מתוק מאוד של עוגיות שרופות (בכוונה) והבפנים לבן ומצטיין בטעם עוד יותר מתוק. בסלנג אמריקאי "אוראו" פירושו כושי משתכנז – אולי שחור מבחוץ, אבל לבן ומתקתק מבפנים. אין ילד שלא מת על העוגיות האלה ונראה שהעוללים צודקים – הן באמת מופלאות. שימו לב שהגבינה במתכון היא גבינת שמנת. אפשר להשתמש בגבינת שמנת 5% (זה בהחלט עובד) אבל בהתחשב בתכולה הקלורית של יתר המרכיבים, זו תהיה צביעות.
החומרים הדרושים:
150 גרם ביסקוויטים עוגיות רגילים (כמו פתי-בר) בטעם שוקולד או וניל, מרוסקים
50 גרם חמאה מותכת
לתערובת:
חבילה וחצי שמנת מתוקה 32%
250 גרם גבינת שמנת
1 כוס סוכר
24 עוגיות אוריו (חבילה וחצי)
לציפוי:
חצי חבילה שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
150 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה
1. מערבבים את הביסקוויטים המרוסקים עם החמאה. מעבירים לתחתית תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ (זו המומלצת, אבל גם מרובעות או עגולות קטנות או גדולות יותר תעבודנה), מהדקים לתחתית בלבד (לא לדפנות) בכף ומניחים במקרר.
2. מקציפים חבילה וחצי של שמנת לקצפת סמיכה (שימו לב: צריך שמנת 32%. שמנת 15% לא תהפוך לקצפת). מניחים במקרר.
3. מעבדים את הגבינה והסוכר למחית חלקה לגמרי. מקפלים פנימה את הקצפת.
4. שוברים את עוגיות האוראו לחתיכות די קטנות (בגודל של ציפורן). לא לרסק! רק לשבור. מערבבים לתוך תערובת השמנת-קצפת, ויוצקים לתבנית שבמקרר, מעל תחתית הביסקוויטים. מכסים ומניחים במקפיא לארבע שעות לפחות (ועדיף לילה שלם).
5. מכינים את הציפוי: מביאים את חצי חבילת השמנת הנותרת לרתיחה עדינה בסיר קטן ומסירים מהאש. שוברים פנימה את השוקולד ומחכים חמש דקות. מוסיפים את הווניל ומערבבים היטב עד שהשוקולד נמס לגמרי. יוצקים על העוגה ומחזירים למקפיא לעוד ארבע שעות.
זהו... מקווה שנהניתם : )
1. מערבבים את הביסקוויטים המרוסקים עם החמאה. מעבירים לתחתית תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ (זו המומלצת, אבל גם מרובעות או עגולות קטנות או גדולות יותר תעבודנה), מהדקים לתחתית בלבד (לא לדפנות) בכף ומניחים במקרר.
2. מקציפים חבילה וחצי של שמנת לקצפת סמיכה (שימו לב: צריך שמנת 32%. שמנת 15% לא תהפוך לקצפת). מניחים במקרר.
3. מעבדים את הגבינה והסוכר למחית חלקה לגמרי. מקפלים פנימה את הקצפת.
4. שוברים את עוגיות האוראו לחתיכות די קטנות (בגודל של ציפורן). לא לרסק! רק לשבור. מערבבים לתוך תערובת השמנת-קצפת, ויוצקים לתבנית שבמקרר, מעל תחתית הביסקוויטים. מכסים ומניחים במקפיא לארבע שעות לפחות (ועדיף לילה שלם).
5. מכינים את הציפוי: מביאים את חצי חבילת השמנת הנותרת לרתיחה עדינה בסיר קטן ומסירים מהאש. שוברים פנימה את השוקולד ומחכים חמש דקות. מוסיפים את הווניל ומערבבים היטב עד שהשוקולד נמס לגמרי. יוצקים על העוגה ומחזירים למקפיא לעוד ארבע שעות.
זהו... מקווה שנהניתם : )
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה